O nas
Cześć! Poznaj naszych autorów i drużynę redakcyjną 🙂
ŻANETA HAJNOWSKA
Redaktor naczelna, matka założycielka, fotograf, surykatka biznesu. Porwała się z motyką na słońce tworząc MOOD, ale liczy, że eksperyment się powiedzie. Najszczęśliwsza jest z jedzeniem w ręce, choć nie narzeka, kiedy dać jej wielki kubeł czarnej kawy i usadowić z książką na kanapie. Prowadzi bloga kulinarnego, uczy innych fotografii kulinarnej i maluje tła.
www.instagram.com/zaneta.hajnowska/
DOROTA DOMINO
świat kuchni i fotografii pochłonął ją na tyle, że rzuciła zawód radcy prawnego – od tej pory przyrosła do talerza i aparatu. W kuchni używa tylko naturalnych produktów, piecze bez cukru, mięso jada sporadycznie, kocha czerwone wino i kawową alternatywę. Obecnie zawodowo zajmuje się fotografią kulinarną, prowadzi warsztaty kulinarne i bloga z przepisami na zdrowe smakowitości. Tony masła orzechowego, które pochłania, spala podczas jogi i pilatesu – a podczas medytacji myśli o tym, co zaraz zje.
www.instagram.com/flymetothespoon_/
DIANA KOWALCZYK
autorka bloga Mientablog oraz książki “Kolorowe jedzenie smakuje lepiej”, stylista i fotograf kulinarny. Najbardziej lubi jeść i fotografować zdrowe, sezonowe roślinne potrawy oraz leniwe słodkie śniadania. Zwyciężczyni „Pink Lady Food Photographer of the Year” 2020 w kategorii Apple a Day. Miłośniczka tatuaży, mocnej muzyki, lasu, gór, jazdy na rowerze i gry na perkusji.
BOŻENA GARBIŃSKA
perfekcjonistka z artystyczną duszą, która długo szukała sposobu, żeby ją wyrazić i znalazła ją w fotografii kulinarnej. Wzrusza ją piękno a piękny krajobraz, choćby daleko jest wart dla niej tego, żeby go zobaczyć własnym okiem.
www.instagram.com/bozena_garbinska
ANNA PRĘDKA
dziennikarka i znawczyni komunikacji społecznej. Przez kilka lat eksperymentowała z różnymi formami medialnymi, aby wybrać te, do których jest jej najbliżej: słowo pisane i fotografię. Interesują ją ludzie i ich pasje. Potrafi słuchać i spisywać historie. Opowiada je również zdjęciami. Najbardziej lubi pracować nad reportażami i felietonami, z dygresjami. To właśnie w nich ukryte jest umami.
INA KAMIŃSKA
Psycholożka z wykształcenia, fotografka z duszy. Aktualnie zajmuje się opowiadaniem pięknych, kulinarnych historii z naturą w tle. Ma poczucie, że mówiąc w ten sposób, mówi trochę o każdym z nas tęskniącym za większą bliskością z przyrodą. Kocha zwierzęta, podróżowanie i dobre wegetariańskie jedzenie. W ciągłej drodze ku sobie. Stara się żyć w harmonii z ludźmi i naturą.
www.instagram.com/jem_rzeczywistosc/